Pendapatan Grabcar 2019 Yang Perlu Anda Ketahui

Pendapatan Grabcar 2019 yang perlu anda ketahui. Fuh fuh fuh, dah berhabuk kaw kaw kaw blog kesayangan nih. Dari sehari ke sehari nak update blog, tapi tak berupdate jugak. Hohoho. Agak sibuk memandu Grab. Balik mengGrab biasanya badan agak letih. Itu yang blog nih bersawang tahap dewa nih. Hahaha.

Seperti yang semua sudah maklum. Sekarang nih Grab dah takde skim insentif seperti sebelum nih. Pada awalan takde skim insentif nih, memang kecewa gila PG. Dah la PG nih pemain insentif tegar. Sekali dihapuskan memang mati kutu dibuatnya. Pendapatan PG merosot agak banyak.

Tapi tu lah. Life must go on. Nak menangis pun tak guna. So tempoh seminggu dua pertama tanpa insentif tuh PG buat beberapa ujikaji corak pemanduan untuk naikkan balik pendapatan PG.

Akhirnya PG membuat keputusan memilih corak pemanduan dengan on Auto Accept. Maksudnya, apa sahaja job yang masuk PG terima dengan rela hati. Jauh atau dekat PG sapu. Dulu sebagai pemain insentif tegar, PG fokus job dekat2 jer. Dulu PG fokus area Damansara sahaja.

Sekarang nih bila dah on Auto Accept, job jauh pun PG redah. Job KLIA (Kuala Lumpur International Airport) contohnya, punyalah lama tak ambik. Sekarang nih setiap kali mengGrab, mesti berdoa at least satu job KLIA masuk setiap hari. Hehehe.

Pendapatan Grabcar 2019

pendapatan grabcar 2019
Jumlah tambang dari 28/01/2019 hingga 03/02/2019
pendapatan grabcar 2019
Jumlah tambang dari 04/02/2019 hingga 10/02/2019

Alhamdulillah itu jumlah tambang yang PG dapat untuk 2 minggu berturut. Jumlah tambang tuh tak termasuk bonus ya. Biasanya bonus sehari purata dalam rm30. So kalau 6 hari drive purata bonus dalam rm180 seminggu. Jumlah bersih pendapatan selepas tolak kos minyak dan kos komisen pihak Grab adalah dalam +-rm1400 seminggu.

Jangan Malas dan Jangan Pilih Job

PG drive 6 hari seminggu. Boleh dapat lebih lagi tuh sebenarnya pendapatan grabcar 2019. Cuma kadang-kadang sifat malas melanda, itu yang ada hari yang rendah sikit tambangnya. Malas adalah cabaran utama dalam pemanduan Grab. Buang jauh-jauh sifat malas dan Insya Allah akan berjaya dalam pemanduan Grab.

PG biasanya keluar rumah jam 6 pagi, solat Subuh dan kemudian sarapan. 1st job PG biasanya dalam pukul 7 pagi. Last job PG pulak biasanya dalam pukul 8 malam. Nak start dan balik pukul berapa sebenarnya terpulang pada diri masing-masing. Tapi yang bagusnya start awal. Sebab bila tengah hari biasanya kita dah dapat rm200. So kita jadi bersemangat untuk teruskan pemanduan. Menjelang Maghrib biasanya akan dapat rm350-rm400.

Ada driver yang mengeluh kata Grab sekarang susah nak buat duit. Dari pengalaman dan ujikaji PG bukan susah sangat sebenarnya. Mereka yang mengeluh nih sebenarnya malas. Diaorang suka memilih job. Pilih job yang tambang mahal-mahal sahaja. Tambang yang murah-murah diaorang ignore. Kemudian drive di kawasan yang bukan hotspot. Kalau begitu cara pemanduannya, memang lah susah nak buat duit.

Part Time Pun Masyuk Juga

Ada jugak kawan-kawan PG yang berjaya buat duit walaupun sebagai part time sahaja. Pendapatan grabcar 2019 diaorang boleh tahan jugak. Tapi diaorang betul-betul rajin la. Nak cari duit tambahan punya pasal kan. Boleh la buat duit lebih untuk bayar loan kereta ke, loan rumah ke, yuran anak-anak sekolah ke, duit belanja dapur ke, dan macam-macam lagi lah.

PG full time. Kaya? Tak lah kaya, tapi dengan pemanduan Grab nih Alhamdulillah PG boleh bayar semua jenis bil dan loan. Dan Alhamdulillah boleh la menyimpan sedikit. Kalau fikir nak cepat kaya sila jangan pilih kerjaya sebagai pemandu Grab. Letih bawak Grab? Yes memang letih tak dinafikan. Tapi sampai satu masa PG dah biasa. Nak cari rezeki punya pasal, ku gagahi jugak lah.

Berminat nak jadi pemandu Grab? Sila whatsapp PG untuk maklumat lanjut k, klik sini -> http://wasap.my/60182409753/daftar_grabcar_percuma

Terima kasih sebab sudi baca entri Pendapatan Grabcar 2019 Yang Perlu Anda Ketahui. Jangan lupa juga baca entri best kat bawah nih:-

  1. Jenis Kereta Grabcar Malaysia Yang Perlu Anda Ketahui
  2. Pendapatan Pemandu Grab Jika Memandu 5 Hari Seminggu
  3. Grabcar Tips Malaysia – Kawasan Sibuk Grabcar di Lembah Klang, N.Sembilan dan Johor
  4. Grab Kiosk Berhampiran Kawasan Anda Yang Perlu Anda Ketahui
  5. Syarat Grabcar Malaysia Yang Amat Perlu Anda Patuh

Jadual Hourly Guanrantees Untuk Minggu 2 April – 8 April 2018

HOURLY GUANRANTEES

Di atas merupakan jadual Hourly Guanrantees untuk minggu 2 April – 8 April 2018. Untuk memastikan dapat insentif yang maksimum, sila pastikan korang sentiasa berada dalam keadaan online dan aktif sepanjang blok jam (60 minit setiap blok).

Jadual di atas adalah sebelum dikenakan pemotongan komisen.

  • 20% komisen perlu dibayar kepada Grab untuk korang yang opt-in sebelum 16 Mac 2018.
  • 25% komisen perlu dibayar kepada Grab untuk korang yang tidak opt-in sebelum 16 Mac 2018 dan korang yang baru join Grab.

Syarat-syarat Insentif

  • Minima DR harian ialah 4.7 star rating (purata rating 100 trips terakhir)
  • Minima AR harian ialah 80% atau lebih, tak boleh kurang.
  • Tiada syarat CR harian, tapi jangan pulak cancel sesuka hati.

Contoh pengiraan Hourly Guarantees:-

Untuk melihat AR dan DR harian, korang perlu pergi ke ruangan insentif dalam aplikasi pemandu. Mingguan AR/CR/DR korang masih akan ditunjukkan pada ruangan homescreen aplikasi pemandu.

Korang yang berminat jadi pemandu Grabcar untuk tambah pendapatan tidak kiralah sebagai part time atau full time. Sila Whatsapp PG. PG akan bantu daftarkan secara PERCUMA.  Bukan sahaja tolong daftar, PG akan kongsi cara untuk maksimakan income sebagai pemandu Grabcar.

Untuk Whatsapp PG sila klik link di bawah:-

http://wasap.my/60182409753/daftar_grabcar_percuma

Terima kasih sebab sudi baca entri Jadual Hourly Guanrantees Untuk Minggu 2 April – 8 April 2018. Sila juga baca entri lain dibawah:-

-Grab Kiosk Berhampiran Kawasan Anda Yang Perlu Anda Ketahui

Tips Pemandu Grabcar Khususnya Pemandu Baru

Grabcar Tips Malaysia – Kawasan Sibuk Grabcar di Lembah Klang, N.Sembilan dan Johor

Pendapatan Grabcar Pada 05/03/2018

pendapatan grabcar

Pendapatan Grabcar Pada 05/03/2018. Fuh dah beberapa hari tak berupdate blog kesayangan nih. Maklumlah agak sibuk memandu Grabcar. Selain itu sibuk dengan urusan keluarga. Alhamdulillah. Kalau boleh memanglah nak update setiap hari blog nih. Tapi apakan daya.

Alhamdulillah pendapatan Grabcar PG masih konsisten seperti biasa. Teknik, strategi, displin dan doa memainkan peranan yang penting jika mahukan pendapatan yang kita inginkan. Grabcar nih mudah sebenarnya. Platform yang disediakan sangat simple. Terpulang pada kita nak corakkannya. Kalau rajin dapatlah income lebih. Kalau malas kuranglah incomenya.

Pendapatan Grabcar Pada 05/03/2018
Jumlah Tambang

Pendapatan Grabcar Pada 05/03/2018
Jumlah Insentif

Di atas merupakan jumlah tambang dan insentif pada 05/03/2018.

Jumlah kasar ialah RM206.00 + RM151.00 = RM357.00

Komisen 20% Grab = RM71.40

Kos minyak = RM30.00

Untung bersih = RM255.60

Alhamdulillah. Rezeki keluarga. PG start memandu pada pukul 7 pagi. Stop pada pukul 6 petang. Tapi taklah direct memandu ya. Ada juga waktu rehat untuk pekena cendol, rojak dan teh tarik. Berhenti untuk solat tidak dilupai. Kencing pun jangan dilupai, jangan ditahan kencing. Tak bagus takut kene batu karang pulak nanti.

Kepada korang yang berminat nak jadi driver Grabcar. Tak kiralah sebagai full time ataupun part time. Whatsapp jer PG ya. Nak whatsapp klik http://wasap.my/60182409753/daftar_grabcar_percuma

Terima kasih sebab sudi baca entri ini Pendapatan Grabcar Pada 05/03/2018. Jangan lupa baca entri lain:-

Pendapatan Grabcar Pada 20/02/2018

pendapatan grabcar 20/02/2018

Pendapatan Grabcar pada 20/02/2018.  Tujuan entri berkenaan pendapatan sebegini bukanlah bertujuan untuk menunjuk-nunjuk ya. Biasa2 jer pun pendapatannya. Ini hanyalah sebagai rujukan PG di kemudian hari.

Di samping itu, entri2 sebegini mungkin boleh memberi semangat untuk korang yang ingin mencuba menjadi pemandu Grabcar. Dengan keadaan ekonomi sekarang, tak salah untuk mencuba lagipun pendaftaran sebagai pemandu Grabcar adalah percuma. Boleh dilakukan secara part time. Dapatlah juga tambah duit poket dan belanja keluarga. Insya Allah amin.

pendapatan grabcar 20/02/2018
Jumlah Tambang

 

pendapatan grabcar 20/02/2018
Jumlah Insentif

Jumlah kasar ialah RM280.00 + RM85.17 = RM365.17

Komisen 20% Grab = RM73.03

Kos minyak = RM40.00

Untung bersih = RM252.14

Syukur Alhamdulillah rezeki dari-Nya. PG memandu dari pukul 7 pagi hingga 6 petang. Dalam waktu tersebut, PG rehat 1-2 jam untuk solat, makan dan toilet.

Letih tak? Kerja apa yang tak letih kan? Tapi dulu masa mula2 jadi pemandu Grab memang terasa letihnya. Tapi selepas beberapa ketika dan betulkan niat tujuan nak cari rezeki, Alhamdulillah dipermudahkan oleh-Nya.

Terima kasih sebab sudi baca entri ini Pendapatan Grabcar Pada 20/02/2018. Jangan lupa baca entri lain:-

Pendapatan Grabcar Pada 16/02/2018 Yang Berjaya Diperolehi

pendapatan grabcar

Pendapatan Grabcar pada 16/02/2018. Dulu masa mula2 bergelar pemandu Grabcar, pendapatan PG tak konsisten. Ada hari banyak. Ada hari pulak sikit jer. Stress jugak bila pendapatan Grabcar tak konsisten. Kecewa. Tapi PG tak pernah salahkan pihak Grab. PG merungut pun dalam hati jer.

Dalam keadaan pendapatan Grabcar PG yang tidak konsisten, PG pelik ada beberapa pemandu Grabcar yang lain agak berjaya dan konsisten pendapatan harian mereka. Dari situ PG sedar, mungkin strategi pemanduan yang salah. So PG ambil keputusan untuk Whatsapp dan call pemandu2 yang hebat tuh.

Malu bertanyakan sesat jalan. Alhamdulillah walaupun kebanyakkan pemandu Grabcar nih tidak pernah bertemu antara satu sama lain, tapi bila ada soalan dan mintak tips mereka akan berikan. Syukur.

Selepas mendapatkan tips2 daripada beberapa pemandu Grabcar, PG praktikkan. Minggu pertama PG cuba strategi A. Minggu kedua cuba strategi B. Minggu ketiga pula cuba strategi C. Yup betul kene try and error. Kemudian PG akan buat pilihan strategi mana yang serasi dan yang paling konsisten pendapatannya.

pendapatan grabcar
Jumlah Tambang

Alhamdulillah kini pendapatan Grabcar harian PG lebih konsisten berbanding sebelumnya. Tak sia2 mintak tips2 berkenaan strategi pemanduan daripada pemandu2 Grabcar yang lain. Yang penting strategi pemanduan tuh. Kalau dah jumpa strategi yang betul dan serasi, jadi pemandu Grabcar nih memang boleh buat duit. Insya Allah.

pendapatan grabcar
Jumlah Insentif

Pada 16/02/2018, jumlah tambang yang PG perolehi ialah RM216.00. Manakala jumlah insentif yang PG berjaya dapat ialah RM149.85. Jumlah kasar pendapatan Grabcar ialah RM365.85.

Daripada jumlah tersebut pihak Grab HQ akan ambik 20% sebagai komisen mereka iaitu bersamaan RM73.17 (365.85×20%). Jumlah minyak yang digunakan pada hari tersebut pula ialah RM40.00.

TERKINI !! – Pendapatan Grabcar 2019 Yang Perlu Anda Ketahui

Oleh itu, jumlah untung bersih yang diperolehi selepas tolak komisen Grab HQ dan kos minyak ialah RM252.68. Alhamdulillah syukur dengan rezeki-Nya. Sekarang nih Alhamdulillah untung bersih pendapatan Grabcar harian PG konsisten RM250++.

Jika sehari untung bersih RM250. Kerja 6 hari seminggu dari 7 pagi hingga 6 petang. Cuba korang kira berapa untung bersih sebulan. Untuk PG cukup banyak dah. Alhamdulillah sesangat. Nak naikkan pendapatan Grabcar boleh ajer. Rajin atau tidak jer. Badan pun kene jaga jugak. Jangan asyik nak memandu kejar duit sampai tak jaga kesihatan. Bahaya.

Terima kasih sebab sudi baca entri Pendapatan Grabcar Pada 16/02/2018. Jangan lupa untuk baca entri:-

1] Cara Daftar Grabcar Driver Mudah dan Terkini Online di Malaysia 2018

2] Jenis Kereta Grabcar Malaysia Yang Perlu Anda Ketahui

3] Grabcar Tips Malaysia – Kawasan Sibuk Grabcar di Lembah Klang, N.Sembilan dan Johor

4]  Pendapatan Pemandu Grab 5 Hari Seminggu