Pendapatan Grabcar Pada 05/03/2018

pendapatan grabcar

Pendapatan Grabcar Pada 05/03/2018. Fuh dah beberapa hari tak berupdate blog kesayangan nih. Maklumlah agak sibuk memandu Grabcar. Selain itu sibuk dengan urusan keluarga. Alhamdulillah. Kalau boleh memanglah nak update setiap hari blog nih. Tapi apakan daya.

Alhamdulillah pendapatan Grabcar PG masih konsisten seperti biasa. Teknik, strategi, displin dan doa memainkan peranan yang penting jika mahukan pendapatan yang kita inginkan. Grabcar nih mudah sebenarnya. Platform yang disediakan sangat simple. Terpulang pada kita nak corakkannya. Kalau rajin dapatlah income lebih. Kalau malas kuranglah incomenya.

Pendapatan Grabcar Pada 05/03/2018
Jumlah Tambang

 

Pendapatan Grabcar Pada 05/03/2018
Jumlah Insentif

Di atas merupakan jumlah tambang dan insentif pada 05/03/2018.

Jumlah kasar ialah RM206.00 + RM151.00 = RM357.00

Komisen 20% Grab = RM71.40

Kos minyak = RM30.00

Untung bersih = RM255.60

Alhamdulillah. Rezeki keluarga. PG start memandu pada pukul 7 pagi. Stop pada pukul 6 petang. Tapi taklah direct memandu ya. Ada juga waktu rehat untuk pekena cendol, rojak dan teh tarik. Berhenti untuk solat tidak dilupai. Kencing pun jangan dilupai, jangan ditahan kencing. Tak bagus takut kene batu karang pulak nanti.

Kepada korang yang berminat nak jadi driver Grabcar. Tak kiralah sebagai full time ataupun part time. Whatsapp jer PG ya. Nak whatsapp klik SINI.

Terima kasih sebab sudi baca entri ini Pendapatan Grabcar Pada 05/03/2018. Jangan lupa baca entri lain:-

Pendapatan Grabcar Pada 20/02/2018

pendapatan grabcar 20/02/2018

Pendapatan Grabcar pada 20/02/2018.  Tujuan entri berkenaan pendapatan sebegini bukanlah bertujuan untuk menunjuk-nunjuk ya. Biasa2 jer pun pendapatannya. Ini hanyalah sebagai rujukan PG di kemudian hari.

Di samping itu, entri2 sebegini mungkin boleh memberi semangat untuk korang yang ingin mencuba menjadi pemandu Grabcar. Dengan keadaan ekonomi sekarang, tak salah untuk mencuba lagipun pendaftaran sebagai pemandu Grabcar adalah percuma. Boleh dilakukan secara part time. Dapatlah juga tambah duit poket dan belanja keluarga. Insya Allah amin.

pendapatan grabcar 20/02/2018
Jumlah Tambang

 

pendapatan grabcar 20/02/2018
Jumlah Insentif

Jumlah kasar ialah RM280.00 + RM85.17 = RM365.17

Komisen 20% Grab = RM73.03

Kos minyak = RM40.00

Untung bersih = RM252.14

Syukur Alhamdulillah rezeki dari-Nya. PG memandu dari pukul 7 pagi hingga 6 petang. Dalam waktu tersebut, PG rehat 1-2 jam untuk solat, makan dan toilet.

Letih tak? Kerja apa yang tak letih kan? Tapi dulu masa mula2 jadi pemandu Grab memang terasa letihnya. Tapi selepas beberapa ketika dan betulkan niat tujuan nak cari rezeki, Alhamdulillah dipermudahkan oleh-Nya.

Terima kasih sebab sudi baca entri ini Pendapatan Grabcar Pada 20/02/2018. Jangan lupa baca entri lain:-

Pendapatan Grabcar Pada 16/02/2018 Yang Berjaya Diperolehi

pendapatan grabcar

Pendapatan Grabcar pada 16/02/2018. Dulu masa mula2 bergelar pemandu Grabcar, pendapatan PG tak konsisten. Ada hari banyak. Ada hari pulak sikit jer. Stress jugak bila pendapatan Grabcar tak konsisten. Kecewa. Tapi PG tak pernah salahkan pihak Grab. PG merungut pun dalam hati jer.

Dalam keadaan pendapatan Grabcar PG yang tidak konsisten, PG pelik ada beberapa pemandu Grabcar yang lain agak berjaya dan konsisten pendapatan harian mereka. Dari situ PG sedar, mungkin strategi pemanduan yang salah. So PG ambil keputusan untuk Whatsapp dan call pemandu2 yang hebat tuh.

Malu bertanyakan sesat jalan. Alhamdulillah walaupun kebanyakkan pemandu Grabcar nih tidak pernah bertemu antara satu sama lain, tapi bila ada soalan dan mintak tips mereka akan berikan. Syukur.

Selepas mendapatkan tips2 daripada beberapa pemandu Grabcar, PG praktikkan. Minggu pertama PG cuba strategi A. Minggu kedua cuba strategi B. Minggu ketiga pula cuba strategi C. Yup betul kene try and error. Kemudian PG akan buat pilihan strategi mana yang serasi dan yang paling konsisten pendapatannya.

pendapatan grabcar
Jumlah Tambang

Alhamdulillah kini pendapatan Grabcar harian PG lebih konsisten berbanding sebelumnya. Tak sia2 mintak tips2 berkenaan strategi pemanduan daripada pemandu2 Grabcar yang lain. Yang penting strategi pemanduan tuh. Kalau dah jumpa strategi yang betul dan serasi, jadi pemandu Grabcar nih memang boleh buat duit. Insya Allah.

pendapatan grabcar
Jumlah Insentif

Pada 16/02/2018, jumlah tambang yang PG perolehi ialah RM216.00. Manakala jumlah insentif yang PG berjaya dapat ialah RM149.85. Jumlah kasar pendapatan Grabcar ialah RM365.85.

Daripada jumlah tersebut pihak Grab HQ akan ambik 20% sebagai komisen mereka iaitu bersamaan RM73.17 (365.85×20%). Jumlah minyak yang digunakan pada hari tersebut pula ialah RM40.00.

Oleh itu, jumlah untung bersih yang diperolehi selepas tolak komisen Grab HQ dan kos minyak ialah RM252.68. Alhamdulillah syukur dengan rezeki-Nya. Sekarang nih Alhamdulillah untung bersih pendapatan Grabcar harian PG konsisten RM250++.

Jika sehari untung bersih RM250. Kerja 6 hari seminggu dari 7 pagi hingga 6 petang. Cuba korang kira berapa untung bersih sebulan. Untuk PG cukup banyak dah. Alhamdulillah sesangat. Nak naikkan pendapatan Grabcar boleh ajer. Rajin atau tidak jer. Badan pun kene jaga jugak. Jangan asyik nak memandu kejar duit sampai tak jaga kesihatan. Bahaya.

Terima kasih sebab sudi baca entri Pendapatan Grabcar Pada 16/02/2018. Jangan lupa untuk baca entri:-

1] Cara Daftar Grabcar Driver Mudah dan Terkini Online di Malaysia 2018

2] Jenis Kereta Grabcar Malaysia Yang Perlu Anda Ketahui

3] Grabcar Tips Malaysia – Kawasan Sibuk Grabcar di Lembah Klang, N.Sembilan dan Johor

4]  Pendapatan Pemandu Grab 5 Hari Seminggu